ნეპალის სამზარეულო ქვეყნის მდიდარ კულტურულ და გეოგრაფიულ მრავალფეროვნებას წარმოგვიდგენს. სამხრეთში ქარი ლიდერობს, მთებში კი ყველი და ნუდლსის სუპი. ნეპალს ბევრნაირი სასმელიც აქვს.
Devour jhol momos
მომოსი ნეპალური კლასიკური კერძია დამკვიდრებული ტიბეტიდან. მას ბევრნაირი ვარიაციით ნახავთ, მათ შორის მოხარშულს და შემწვარს. ამ პატარა დამპლინგებს სხვადასხვა ხორცისგან ამზადებენ და წვნიანშიც ათავსებენ.
Dal bhat power
ეს ნეპალური სამზარეულოს საკულტო კერძია. თეფშზე წარმოდგენილია ბრინჯი და დამატებული აქვს სხვადასხვა მისაყოლებლები, მათ შორის კარტოფილი მწვანილი და სხვა.
Chhurpi
ნეპალის მაღალ რეგიონებში მოგზაურობისას, აუცილებლად მოგინდებათ აქაური ყველის დაგემოვნება. ეს ერთ-ერთი ყველაზე მაგარი ყველია მსოფლიოში და ლაშქრობებში წასახემსებლად პოპულარული პროდუქტია. როცა ცივა, მიირთვით ის ჩაისთან ერთად.
Sel roti
ეს ტკბილი ხრაშუნა შემწვარი სნექია, რომელსაც ტრადიციულ ფესტივალებზე ამზადებენ, მაგრამ ქუჩის კვების დახლებზეც პოპულარობით სარგებლობს. მიაყოლეთ ნეპალური ჩაი.
ვაშლის ბრენდი
ანაპურნას რეგიონში გემრიელი ვაშლის მოსავალია, რომლისგანაც სიდრას და ბრენდის ამზადებენ. შეგიძლიათ წაიღოთ სუვენირადაც.
Wai Wai noodles
ნულდსი ნეპალის პოპულარული სნექია. მას ქუჩაშიც მიირთმევთ.
Chatamari
ნეპალში ადგილობრივი სტილის პიცაც უნდა დააგემოვნოთ. ეს ბრინჯის კრეპია ხორცით, კვერცხით, ხახვით და საკმაზებით.
მოგვმართეთ ნეპალური თავგადასავლების დასაგეგმად:
თბილისი: გალაკტიონ ტაბიძის 18
✆ 514 861 861 – ნინო
✆ 514 807 807 – თეონა
✆ 514 766 766 – ნატალია
✆ 514 895 895 – სოფი
✆ 514 866 866 – ნანუკა
✆ 514 803 803 – ანი