რომის სამზარეულო გემოებით გაჯერებული, მარტივი და გემრიელია. საუკუნეების მანძილზე გაგრძელებული ტრადიციებით, ამასობაში, იტალიის დედაქალაქმა კრეატიული სუფრა ჩამოაყალიბა. ქალაქში, სადაც ყველა გზა მიდის, ჩვენ თქვენი გასტრო-მეგზური ვიქნებით.

Supplì

რეკომენდირებული ადგილი: I Supplì

რომის მაცხოვრებლები დაგვეთანხმებიან, რომ იქამდე, სანამ პერსონალურ პიცას მიირთმევთ, აპეტაიზერი, კერძოდ კი შემწვარი ხემსი უნდა დააგემოვნოთ. კლასიკური გადაწყვეტილება სუფლია, შემწვარი ბრინჯის ბურთულა რაგუთი და მოცარელათი, რომელსაც იდეალურ მდგომარეობამდე ამზადებენ. გასინჯეთ მისი გემრიელი ვარიაციები ტრასტევერეს ქუჩაზე, I Suppli-ში.

Fiori di zucca

რეკომენდირებული ადგილი: Emma

კიდევ ერთი ფავორიტი შემწვარი კერძი – ყაბაყის ყვავილი მოცარელათი და ქაფშიათი. ის არამხოლოდ ლამაზად გამოიყურება, არამედ ძალიან გემრიელიცაა. თუ ამჯობინებთ ის თევზის გარეშე მიირთვათ, საკვები ობიექტი Emma, მხოლოდ მოცარელათიც მოგიმზადებთ.

Baccalà

რეკომენდირებული ადგილი: Dar Filettaro a Santa Barbara

ვირთევზა ხმელთაშუაზღვისპირეთის სამზარეულოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს. რომში აღმოაჩენთ დამარილებულ, კვერცხში შემწვარ ვირთევზას. ჩვენ მიერ შერჩეული ტრადიციული კაფე-ბარი 1950-იანი წლების ესთეტიკას ინარჩუნებს.

Carciofo alla romana

რეკომენდირებული ადგილი: Hostaria Romana

არტიშოკი რომაულ-ებრაული სამზარეულოს მნიშვნელოვანი ინგრედიენტია და ის აუცილებლად შეგიცვლით აზრს ამ ბოსტნეულზე. მას იტალიური სტილით ამზადებენ: მწვანილით ავსებენ და ლიმონს აწურავენ, სანამ იმ მდგომარეობამდე არ მივა, რომ პირში დადნეს. ეს სეზონური აპეტაიზერია, ამიტომაც მენიუებში მხოლოდ გაზაფხულსა და შემოდგომაზე იხილავთ. გირჩევთ, რომ შეუკვეთოთ ჰოსტარიაში.

Pizza al taglio

რეკომენდირებული ადგილი: Bonci Pizzarium

იტალიის ყველა რეგიონს თავისი ქუჩის საკვები აქვს. რომში ეს არის პიცის ნაჭერი, ტომატის სოუსით, ქონდარით და ზღვის მარილით. საკვებ ობიექტ ბონკიში მას ყველაზე მრავალფეროვანი ვარიაციებით ამზადებენ. აირჩიეთ რამდენიმე სხვადასხვანაირი ნაჭერი უკეთესი გამოცდილებისთვის.

Pizza romana

რეკომენდირებული ადგილი: Da Remo

მართალია, პიცა ნეაპოლში მოიგონეს, თუმცა რომის ვერსია ბევრად თხელი და ხრაშუნაა, ვიდრე ნეაპოლურ სამზარეულოში. შეუკვეთეთ კაპრიჩოზა პროშუტოთი, სოკოთი, ზეთისხილით და მაგრად მოხარშული კვერცხით. Da Remo-ში პიცას ტრადიციულ ატმოსფეროში მიირთმევთ და რომის ენერგიით დაიმუხტებით.

Carbonara

რეკომენდირებული ადგილი: Roscioli

ქალაქში მირთმეული კარბონარა ალუბალია ტორტის თავზე. პასტა კრემოვანი სოუსით აქ საკმაოდ ჯანსაღია. ჩვენ მიერ არჩეული რესტორანი რომში ტრენდულობით გამოირჩევა და იმედგაცრუებულს ნამდვილად არ დაგტოვებთ.

Bucatini all’amatriciana

რეკომენდირებული ადგილი: Da Bucatino

ეს ბუკატინის ნუდლსით მომზადებული პასტაა, სტანდარტულ პასტაზე უფრო თხელი, შუაში ხვრელით. Da Bucatino-ში სწორედ ამ გემრიელ სპაგეტიზე მუშაობენ.

Cacio e pepe

რეკომენდირებული ადგილი: Da Felice

ეს კერძი ვეგეტარიანელების გულს მოიგებს და მას ქალაქის ყველა მენიუში აღმოაჩენთ. მიუხედავად იმისა, რომ უმარტივესი რეცეპტით მზადდება და მხოლოდ ორი ინგრედიენტისგან შედგება, კერძი საკმაოდ გემრიელი გამოდის. ხელით შექმნილ მაკარონს, პეკორინოს ყველს და შავ პილპილს უმატებენ. Da Felice-ში მიმტანები მას თქვენს მაგიდაზე „მოკმაზავენ“.

Saltimbocca alla romana  

რეკომენდირებული ადგილი: Da Teo

ეს ძირითადი კერძი საკმაოდ წვნიანი და გემრიელია. ხბოს ხორცის ნაჭრებს უმატებენ პროშუტოს და თეთრ ღვინოში ათავსებენ. Saltimbocca კლასიკური რომის კერძია, მარტივი და გემრიელი. შეუკვეთეთ ის Da Teo-ში.

Coda alla vaccinara

რეკომენდირებული ადგილი: Flavio al Velavevodetto

ეს არის პომიდორში ჩათუშული ხორცი ბოსტნეულით, წითელი ღვინითა და დარიჩინით. ჩვენ მიერ შემოთავაზებული რესტორანი მსგავს კლასიკურ კერძებს საუცხოოდ ამზადებს.

Panino trippa alla romana

რეკომენდირებული ადგილი: Mordi e Vai

რომის ტრადიციულ მენიუებში ხაშსაც აღმოაჩენთ. ეს სწორედ საქონლის მუცლისგან დამზადებული საკვებია ტომატის სოუსითა და პიტნით. სცადეთ დააგემოვნოთ ის სენდვიჩის სახით, განსაკუთრებით Mordi e Vai-ში, რომლის წინაც მშიერი ადგილობრივები ყოველდღე რიგს აყენებენ.

Trapizzino

რეკომენდირებული ადგილი: Trapizzino Testaccio

სენდვიჩის მეტად დახვეწილ ინტერპრეტაციას Trapizzino-ში აღმოაჩენთ, სადაც რბილ პიცას სამკუთხედის ფორმაში მოგიტანენ, სავსეს კვერცხით, პარმეზანით, ქათმით ან წითელი წიწაკით. ეს ნამდვილად უნიკალური და საოცრად გემრიელი საკვები ნიუ-იორკსა და ტოკიოშიც ძალიან პოპულარულია, თუმცა ორიგინალ ვერსიას აქ და ამ ადგილას გასინჯავთ.

Cicoria ripassata

რეკომენდირებული ადგილი: Zi Umberto

მწვანე ფოთლების კერძი არც ჟღერადობით ჩანს გემრიელი და არც შესახედაობით, თუმცა იტალიელები მის სწორ მომზადებაში პროფესიონალები არიან. რომის სუფრის ეს მბრწყინავი ელემენტი ზეთით, ნიორით და წითელი წიწაკითაა შეზავებული და საკმაოდ დამანაყრებელია. ყველაზე გემრიელს Zi Umberto-ში ამზადებენ.

Maritozzo

რეკომენდირებული ადგილი: Il Maritozzaro

იტალიაში საუზმე შედგება კაპუჩინოსგან და ფუნთუშეულისგან, რომელიც ყველა რეგიონში სხვადასხვანაირია. რომში, კრუასანი კორნეტის გარდა, ასეთი ფუნთუშა მარიტოზოა: კრემით ამოვსებული ტკბილი პური. დაიწყეთ დღე კალორიების ჯანსაღი დოზით, რათა ქალაქი ენერგიულად მოიაროთ.

Torta ricotta e visciole

რეკომენდირებული ადგილი: Pasticceria Boccione

იტალიელებს უყვართ სადილის დასრულება ტარტით, რომელსაც ხშირად ბებიის სახლში მიირთმევენ. თუმცა, ამ დესერტს ქალაქის ბევრ მენიუში აღმოაჩენთ. მას აქვს რიკოტას ყველი და ალუბალი – ორი ინგრედიენტი, რომელიც ერთმანეთს ძალიან უხდება.